10 raons per prendre carxofa

La carxofa, és una hortalissa tan saborosa com polivalent, entre les seves fulles s’amaga tot un tresor de vitamines, minerals, antioxidants …

… Un regal per a la nostra salut que ha estat considerat des de sempre com un aliat per al nostre organisme, per aquest motiu durant l’Edat Mitjana, per exemple, fos un dels aliments més cars que existien, un dels més saborosos i pel qual, Caterina de Mèdici pagava altes sumes.

La carxofa ha estat de sempre un aliment molt apreciat. Se sap que els grecs i els romans ja la consumien. Durant l’Edat Mitjana es va introduir a Anglaterra de la mà del rei Enric VII, creuant posteriorment el Canal i convertint a Catalina de Médici en una de les més fervents consumidores.

Les carxofes, també conegudes com Cynaras, té diverses tipologies, d’elles s’aprofita totes les parts per aconseguir les seves meravelloses propietats, i per aquest motiu ara la podem trobar en forma de càpsules a les botigues naturals, però si la prefereixes consumir en la seva manera natural, recorda triar al teu supermercat aquella que tingui més pes, la qual tingui els rovells gruixudes un to verd clar. Són les més saludables. Però vegem a continuació tots els beneficis d’aquesta estupenda hortalissa.


Beneficis de la carxofa

Guía per perdre pes

1. Les seves meravelloses propietats digestives la fan ideal per tractar malalties com l’àcid úric, el reuma i els problemes de càlculs a la vesícula biliar.

2. Redueix els triglicèrids en sang, per la qual cosa es fa realment valuosa per combatre nostre colesterol: redueix el dolent i augmenta el HDL, el considerat com a bo.

3. Ens ajuda a regular l’estrenyiment i les diarrees.

4. La carxofa té entre les seves propietats el alleujar l’acidesa d’estómac, eliminant també dolors, distensions, molèsties …

5. Gràcies als seus beneficis per reduir el colesterol. les carxofes són unes aliades magnífiques per millorar els problemes d’arteriosclerosi i la tensió alta.

6. Els seus principis per tenir cura del nostre estómac i ajudar a fer la digestió, permet que la carxofa sigui perfecta per eliminar el flux de la bilis.

7. La carxofa s’utilitza a més en les dietes, i és que gràcies a les seves fibres vegetals és més que perfecta per controlar la gana a l’absorbir l’aigua de l’estómac, donant-nos així una sensació molt adequada de sacietat.

8. La carxofa ens aporta una infinitat de vitamines i minerals: magnesi, potassi, sodi, ferro, vitamines A, vitamines B, transformen el sucre en energia … és sens dubte una hortalissa més que bàsica per a la nostra dieta diària.

9. Disposa a més de qualitats diürètiques, elimina la retenció de líquids del cos, elimina toxines … és doncs ideal per a problemes de gota, d’artritis, malalties hepàtiques, problemes circulatoris, i per reduir greixos en cas d’obesitat.

10. Hi ha estudis efectuats recentment on indiquen que gràcies als àcids cafeic, pantoteico i els flavonoides de la carxofa, són molt adequats per prevenir i millorar en alguns tipus de càncer.

Posts Recents

Desa un comentari

007